Acast växlar upp – tar in över 150 miljoner

2017-09-20 21:00  

Nu tar Acast ytterligare ett kliv i sin utveckling.

Acast grundades 2014 i Stockholm och på tre år har man blivit en av världens största podcastplattformar.

Nu tar Acast nästa steg i sin utveckling när man, genom en grupp svenska investerare, säkrat en serie B-investering på omkring 154 miljoner kronor. Pengar som plockas in från Swedbank Roburs fonder Ny Teknik och Microcap samt Norron Asset Management fonder Target och Select.

– Den nya finansieringen från Robur och Norron kommer att göra det möjligt för att levandegöravår vision om ljudets framtid. Innehållsmiljön förändras snabbt och i takt med att radiolyssnandet blir mindre och mindre relevant kommer ljud-on-demand att ta plats, säger Karl Rosander, medarbetare och chefsstrateg på Acast, i en kommentar.

Finansieringen syftar till att framför allt utveckla Acasts teknik för ljud och efterfrågan. Dessutom ska pengarna nyttjas för att öka tillväxten på den amerikanska marknaden och expandera till nya internationella marknader. Tidigare i år lanserades på den australiensiska marknaden, en expansion som blev plattformens fjärde internationellt.

– Vi är mycket glada över att investera i vad vi betraktar som framtidsmedia, säger Nicklas Granath, grundande och fondförvaltere på Norron Select.

Acast har nu sammanlagt tagit in över 254 miljoner kronor, inräknat den senaste B-rundan. Bland tidigare investerare återfinns Bonnier Growth Media, Moor Capital, Alfvén & Didrikson, CNI Network och Inbox Capital.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt