Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Acast släpper premiumtjänst

Publicerad: 23 Maj 2016, 13:41
Uppdaterad: 23 Maj 2016, 15:34

Poddare kan sälja till valfritt pris och lyssnare kan undvika reklam. I dag lanseras Acast+.


Ämnen i artikeln:

AcastPodcast

Tjänsten ska vara en möjlighet för podcastare att sälja delar av sitt innehåll till valfritt pris, utan samarbeten, eller utöver samarbeten med annonsörer.

– Vi startade Acast eftersom det inte fanns något ordentligt annonssystem inom podcastvärlden. Det här är vårt nästa steg och vi har stora förhoppningar, säger Måns Ulvestam, en av Acasts grundare, till Dagens Media.

– Podcastlyssnare är väldigt dedikerade. När populära poddare har kört crowdfundingkampanjer, så har de blivit fulltecknade snabbt. Det finns en vilja att betala för bra innehåll. Detta öppnar även upp för dem som vill göra podcast vid bara något särskilt tillfälle.

Acast, som idag har drygt 32 miljoner lyssnarströmmar per månad globalt, uppskattar att tjänsten skulle kunna ge podcastarna sex gånger mer vinst än reklamintäkterna. Vinsten delas sedan med Acast.

Den nya försäljningsmodellen gör det möjligt för nya podcastare att etablera sig utan att vara beroende av reklamintäkter.

– Ur ett annonsörsperpektiv finns det bara fördelar. Vi får bättre och säkrare data om användarna och det är vad annonsörerna vill ha, säger Måns Ulvestam.

Acast+ innebär för lyssnarna att de kan välja bland olika typer av reklamfria prenumerationer eller köpa enskilda poddavsnitt.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AcastPodcast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.