Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

60 procent lyssnar på SR

Publicerad: 16 januari 2013, 07:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Drygt 60 procent av svenskarna lyssnar på Sveriges Radio dagligen. Det visar de första preliminära resultaten av den nya radiomätningen PPM.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

I absoluta tal innebär det att 4,6 miljoner svenskar, 12-79 år, lyssnade på SR varje dag under årets andra vecka.

Av Sveriges Radios kanaler är P4 den största med 3,4 miljoner lyssnare. Därefter följer P3 på 1,2 miljoner lyssnare och P1 på 1,1 miljoner.

– Det är superkul att kunna konstatera att Sveriges Radio har en så stark ställning hos publiken. Vi står för en journalistik som i mångt och mycket är unik idag, med en stark utrikesorganisation, stor lokal närvaro, ett brett kulturutbud och den guidande rollen inom musiken. Uppenbarligen är det något som publiken gillar, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö, i ett pressmeddelande.

Enligt Sveriges Radio tyder de preliminära siffrorna på att lyssnandet på de enskilda kanalerna är högre än i tidigare undersökningsresultat.

Den nya radiomätningen PPM, som står för "Portable people meter", infördes vid årsskiftet och sköts av TNS Sifo. Enligt Ulf Haraldsson, som jobbar med mätningen på TNS Sifo, ska de första reslutaten för samtliga kanaler presenteras först på måndag.

– Kanalerna har själva fått siffror för vecka ett och vecka två. Men vi går ut med de första reslutaten på måndag, säger han till dagensmedia.se.

PPM mäter det faktiska lyssnarbeteendet på minutnivå. Systemet bygger på att en panel bär unika mätare som registrerar de radiokanaler de lyssnar på. I Sverige ingår drygt 1 000 personer i panelen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.