Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag31.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

50 000 kronor för att höras hos Filip och Fredrik

Publicerad: 19 Februari 2014, 12:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:47

Dagens Media har tagit del av Filip Hammars och Fredrik Wikingssons säljmaterial, där det framgår att det kostar runt 50 000 kronor per avsnitt att annonsera i duons podcast.


Prisnivån för annonsering i poddradio har skjutit i höjden.

Pionjärerna, "Filip och Fredriks podcast", som funnits sedan försommaren 2010, är dyrast i klassen.

Dagens Media har tagit del av det säljmaterial som används av Kanal 5:s moderbolag SBS Discovery, som sköter duons annonsförsäljning. Där framgår att priset är 50 000 kronor för att omnämnas två gånger i ett avsnitt, utöver det får sponsorn en banner på poddens hemsida.

Enligt säljmaterialet har podden 200 000 lyssnare per avsnitt. Därtill kommer tillägg om man även vill ingå i interaktiva samarbeten som till exempel tävlingar.

Några av de bolag som senaste tiden hörts i "Filip och Fredriks podcast" är Easy park, Action Aid och Graham Beck Wines.

I livesammanhang företräds Filip och Fredik av bokningsbolaget Blixten & Co, som numer även sköter samarbeten för Kristoffer Triumfs "Värvet", en av de större poddarna.

Nina Edberg, key account manager på Blixten & Co, tror att prisbilden för poddsponsring kommer fortsätta att öka.

– Vi tror att priset kommer att gå upp i takt med att mediet blir mer satt. Om man ser på bloggosfären som kanske ligger 5-10 år före så har ju, som vi tolkar det, flera stora bloggar och bloggnätverk etablerat sig som viktiga annonsplatser, säger hon till Dagens Media.

Läs mer om hur poddradion etablerar sig som mediekanal i senaste numret av Dagens Media, nummer 3, 2014. Har du ingen prenumeration kan du teckna en här.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.