Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Produktionsbolag i krismöte efter anklagelserna mot TV4-profil

Publicerad: 19 oktober 2017, 12:47
Uppdaterad: 19 oktober 2017, 14:22

TV4-huset. Bild: Wikimedia commons

Produktionsbolaget har satt igång en intern utredning på grund av anklagelserna mot den kända TV4-profilen.


Ämnen i artikeln:

TV4

Imorse besökte TV4:s programchef Anna Rastner Nyhetsmorgon för att bemöta de anklagelser som har riktats mot en känd TV4-profil.

Enligt anklagelserna ska profilen ha utsatt medarbetare för sexuella trakasserier, och dessutom uttalat sig homofobiskt och rasistiskt.

Under torsdagsmorgonen har produktionsbolaget, som ligger bakom ett av de program som profilen är programledare för, kallat sina anställda till krismöte. Det skriver Expressen.

Under mötet ska bolagets vd ha sagt att han upplevde att händelserna tillhörde det förflutna, vilket fick flera anställda att rikta kritik mot sin arbetsgivare. Personer på plats menade nämligen att profilens beteende finns bandat.

En person som sitter i produktionsbolagets styrelse säger till Expressen att hon ämnar gå till botten med de anklagelser som gjorts mot TV4-profilen, som hon menar är väldigt allvarliga.

– Vi har följt det som har stått i sociala medier. Vi har satt i gång en utredning för att se vad som har skett. Det är ju väldigt många människor som har uttalat sig, som dessvärre inte har haft några fakta kring det som har skett. Vi söker nu fakta, säger hon till tidningen.

Anklagelserna mot TV4-profilen har cirkulerat tidigare, men har fått nytt liv i samband med #metoo-uppropet.

Just nu pågår även internutredningar om sexuella trakasserier på både Aftonbladet och SVT.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.