Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

WWF släpper uppföljare till Fiskguiden

Publicerad: 1 juni 2015, 13:26
Uppdaterad: 14 september 2016, 07:47

"Köttguiden" ska hjälpa konsumenter att välja bort det kött som WWF anser vara dåligt.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmWWF

I den nya appen "Köttguiden" ska Världsnaturfonden WWF uppmana till att äta mindre men bättre kött. Appen är den andra i samarbetet med DDB Stockholm.

– Att nå fram brett till sina konsumenter med budskapet om mindre men bättre kött är en utmaning. Kombinationen mellan grafisk form, teknisk design och innehåll som vi tillsammans åstadkommit ger en app som är lätt att använda och som vi hoppas kommer få stort genomslag, säger Anna Richert, sakkunnig på hållbar mat hos WWF, i ett pressmeddelande.

I appen listas det vanligaste köttet som finns i butiker. Där kan användarna, utifrån färgkoder, läsa om vilket kött som WWF tycker är okej att äta och inte.

Den tidigare appen som DDB Stockholm och WWF har tagit fram är Fiskguiden. Den släpptes i februari som fungerar likadant fast med fisk.

– Vi är otroligt stolta och glada att tillsammans med WWF få ta fram ett verktyg som kan göra skillnaderna. Med apparna vill vi underlätta för konsumenter att göra aktiva och miljövänliga val i sin vardag, säger Mia Engström på DDB Stockholm i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DDB StockholmWWF

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev