Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Willy Silberstein till Kreab

Publicerad: 15 juni 2009, 05:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Ekots inrikespolitiska chef, Willy Silberstein, går till Kreab Gavin Anderson.


Efter mer än 30 år som journalist väljer Willy Silberstein, som så många reporterrävar innan honom att avsluta karriären inom pr-branschen.

- Det känns jättekul. Att vid 55 års ålder få lära sig något nytt är ett privilegium. Jag har blivit kontaktad av pr-byråer tidigare men när Kreab hörde av sig slog jag till. Jag är oerhört imponerad av deras arbete, säger Willy Silberstein.

Willy Silberstein ska bidra med sin kunskap på den inrikespolitiska planet och även i hur medierna fungera. Han tillträder sin tjänst på Kreab först i augusti men har har redan städat ur sitt skrivbord på Ekot.

- Ja, när man går till ett sådant här jobb så går man direkt. Nu när jag vet vilka kunder Kreab har så kan jag inte sitta kvar på Ekot och ha insyn i deras verksamhet. Så nu får jagmitt första sommarlov sedan jag gick i skolan.

Vad är det som lockar så många rutinerade journalister till pr-branschen?

- Det finns ett problem med dagens slimmade redaktioner och det är att den seniore reportern har försvunnit. I den rollen kunde många rutinerade journalister gå lite vid sidan av det dagliga slitet och istället fördjupa sig.

Hade rollen som senior reporter funnits kvar tror han att  redaktionerna skulle ha lättare att behålla sina rutinerad reportar.

- För egen del. Jag är 55 år nu och har kanske tio år kvar i arbetslivet och vem som helst förstår ju att jag får mer betalt hos min nya arbetsgivare än vad jag fick på Ekot. Jag säger inte att det är avgörande men det spelar in. Visst kommer jag sakna journalistiken men nu ser jag fram mot att få lära mig nya saker.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.