Wikileaks tar strid mot Sverige

2012-02-22 08:31  

Wikileaks planerar en omfattande smutskastningskampanj mot Sverige om dess frontfigur, Julian Assange, lämnas ut. Bland annat säger sig organisationen ha hemliga dokument som kan få utrikesminister Carl Bildt avsatt.

Expressen rapporterar i dag om Wikileaks hemliga dokument som pekar ut Carl Bildt som USA-informatör. Carl Bildt ska, enligt dokumenten ha bistått Karl Rowe, den förre presidenten George Bush närmaste man, med information på ett sätt som bryter mot svensk lag.  

I den kampanj som ska sjösättas för att rentvå Julian Assange nämns bland annat rekryteringen av Ullman PR och lanseringen av en ”propagandasajt”. Men även ”vänner till Julian Assange” ska aktiveras i kampen och bland de vännerna räknas flera personer i svensk media.

Dagensmedia.se har tidigare avslöjat att ett informellt nätverk för Julian Assanges sak har bildats i Sverige. Bland medlemmarna räknas Harald Ullman, vd för Ullman PR, psykoanalytikern och debattören Rigmor Robért och Al Burke, som driver Nordic News Network.   

Andra delar i Wikileaks kampanj är:

* Att släppa hemlighetsstämplade dokument om den svenska regeringen.

* Omfattande global kampanj för bojkott av svenska produkter.

* Aktioner mot svenska ambassader och konsulat.

Harald Ullman säger till dagensmedia.se om Expressens rapportering:

– Jag har inga kommentarer till den. Mitt uppdrag är att arbeta med våldtäktsanklagelserna, inget annat.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt