Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Whyred slår tillbaka: "Hon är en rättshaverist"

Publicerad: 29 December 2011, 09:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:37

Lena Patriksson Keller, vd på pr-byrån Patriksson Communication stämmer Whyred. Ett företag som hon själv var med och grundade. Nu slår klädmärket tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Patriksson Communication

Tidigare i dag stod det klart att Patriksson Communication stämmer Whyred på 2,2 miljoner kronor för utebliven betalning. Nu kan dagensmedia.se ge ytterligare information om det infekterade bråket, där Lena Patriksson Keller är huvudperson.

Sedan den 7 oktober är Claes Ströby ny tillförordnad vd på Whyred. Han säger att han är säker på att bolaget gjort rätt för sig.

– Våren 2009 behövde Verdani (Patriksson Communications ägarbolag) pengar för att försvara sin ägarandel. För att undvika att få sin ägarandel utspädd beslutade styrelsen att Patriksson Communication skulle utföra tjänster för det belopp som saknades. Det avtalet har fullföljts fullt ut och det enda som saknas är ett påskrivet avtal, säger han till dagensmedia.se.

Enligt Claes Ströby är det pengarna från det avtalet som Patriksson Communication nu vill få tillbaka.

Men att kravet kommer nu beror på något helt annat, hävdar Claes Ströby. Istället är det en infekterad ägarstrid som blossade upp i bolaget tidigare i år som ligger bakom konflikten. Stämningen är bara en förlängning av detta säger Claes Ströby.

– Lena Patriksson Keller lade ett bud på Whyred som huvudägaren inte accepterade. Det gjorde henne förbannad och nu skickar hon helt plötsligt den här fakturan ett år senare. När hon inte får sin vilja igenom går hon till tingsrätten. Det är en rättshaverist i ordets rätta bemärkelse.

Enligt Claes Ströby finns flera dokument, bland annat mejlkorrespondens, som styrker att Patriksson Communication utfört tjänsterna gratis.

– Men vi är glada att det här kommer ut.

Du verkar inte så orolig över att ni stäms?

– Nej, det är jag inte.

För Whyred, som gjort 65 miljoner kronor i förlust under de senaste tre åren väntar nu ett tufft sparprogram som ska skära ned kostnaderna med 50 procent. Om ett år är tanken att bolaget ska relanseras.

Men att bolaget fortsätter arbeta med Patriksson Communication är inte troligt enligt Claes Ströby.

– Jag har ju ingen personlig relation med henne och hade kanske sett att vi hade kunnat fortsätta med Patriksson, men det känns ju inte som ett klokt val av mig efter det som hänt.

Dagensmedia.se har sökt Lena Patriksson Keller. Hon är dock på semester i USA. Därför ber Patriksson Communication att få återkomma under eftermiddagen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Patriksson Communication

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.