Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


PR

Vattenfall tar pr-chef från Näringsdepartementet

Jöran Hägglund, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet - och Maud Olofssons närmaste man - har rekryterats som ny chef för public and regulatory affairs på Vattenfall.

Dante Thomsen


Publicerad: 11 Februari 2011, 11:15
Uppdaterad: 06 December 2015, 15:21

Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Jöran Hägglund har jobbat med politik i över tjugo år och har fram till 2010 varit statssekreterare på Näringsdepartementet. Där var han näringsminister Maud Olofssons närmaste man och beskrevs som "spindeln i nätet".

I samband med att Jöran Hägglund började se sig om efter ett nytt jobb sökte han också positionen som SL:s nya vd. Ett jobb som istället gick till Göran Gunnarsson.

Nu blir Jöran Hägglund alltså chef för avdelningen public and regulatory affairs på Vattenfall.

Där kommer han rapportera direkt till Elisabeth Ström, kommunikationsdirektör på Vattenfall.

– Jöran har under många år arbetat med en mängd komplexa frågor. Han kommer att bidra till att förbättra vår förståelse av det politiska och legala ramverket, och kommer att hjälpa oss i arbetet inom public and regulatory affairs på europeisk nivå, säger Vattenfalls kommunikationsdirektör Elisabeth Ström.

Avdelningen för public and regulatory affairs har just nu 82 anställda i sju länder.

– Jag gläder mig åt att få möjlighet att kombinera min bakgrund inom politiken med kompetensen hos ett starkt företag som Vattenfall, säger Jöran Hägglund. Stora utmaningar och viktiga målsättningar ligger framför oss, och jag ser fram emot att få bidra till att möta dessa, säger Jöran Hägglund i ett pressmeddelande.

Jöran Hägglund tillträder den nya tjänsten den 1 mars.

Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.