Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Vändning för pr-branschen

Publicerad: 10 September 2009, 10:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

En av tre pr-vd:ar tänker nyanställa under det kommande kvartalet, enligt en undersökning från Precis.


Pr-branschens intresseorganisation Precis genomför varje kvartal en enkät bland medlemsföretagen. Bland annat får byråernas vd:ar svara på hur orderläget ser ut idag, jämfört med för ett kvartal sedan.

Nästan hälften av de 26 svarande i den färska enkäten uppger att orderläget har förbättrats. Ingen som svarat säger att orderläget har försämrats.

En tredjedel svarar även att de förväntar sig att kunna öka antalet anställda under det kommande kvartalet.

- Det är väldigt glädjande och detta känns definitivt som en vändning. Det är första gången på fyra eller fem kvartal som svaren är övervägande positiva, säger Kaj Flick, generalsekreterare i Precis.

Bland de branscher vars efterfrågan på pr-tjänster har ökat mest det senaste kvartalet tillhör, enligt enkäten, läkemedelsindustrin. Svininfluensan och framför allt avregleringen av apoteksmonopolet är tänkbara orsaker till detta.

- Vi vet sedan tidigare att när marknader avregleras så blir det möjligt och nödvändigt att kommunicera för de aktörer som ger sig in, säger Kaj Flick.

Den pr-tjänst som ökar mest är enligt enkäten kriskommunikation tätt följt av medierelationer och lobbying. Svarsfrekvensen i enkäten, 65 procent, gör dock att resultatet av undersökningen får tas mer som en fingervisning om branschens riktning än som absolut sanning.

Kaj Flick tror att pr-branschen kommer att ta rejäl fart när konjunkturen vänder.

- Pr som kommunikationsfomr är fortfarande en växande marknad, säger han.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.