Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

"Vad andra tycker får stå för dem"

Publicerad: 20 November 2012, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

I dag stod det klart att Per Schlingmann lämnar sina uppdrag hos Moderaterna. För dagensmedia.se berättar han varför.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaPer Schlingmann

Det var i morse som Moderaterna skickade ut ett pressmeddelande om att Per Schlingmann slutar som partiets chefsstrateg. Istället ska han starta eget med fokus på företag och organisationer i förändring.

– Jag vill göra något annat och det här var ett bra tillfälle att lämna. Moderaterna står bra rustade inför nästa val och det uppdrag jag har haft nu har också varit tidsbegränsat, säger han.

Som konsult i förändringsfrågor kommer Per Schlingmann bland annat att rådgiva företag och organisationer som antingen befinner sig under ett stort förändringstryck eller som aktivt bedriver förändringsprocesser.

– Där kommer jag bland annat att arbeta med analys och management-frågor. Det handlar om hur förändringar påverkar ledarskap och varumärken. Kombinationen nytänkande och kreativ höjd är väldigt intressant.

Per Schlingmann kommer också att ägna sig åt att hålla föredrag och förändringsarbete.

– Jag hoppas att kunna inspirera.

Kommer du att ha anställda?

– Den exakta formen för den här verksamheten får jag återkomma till. Jag har inte ens hunnit registrera ett bolag hos Bolagsverket.

Per Schlingmann betonar samtidigt att han inte ska bli lobbyist.

– Jag vill jobba med förändringsprocesser och kommer inte arbeta med lobbyverksamhet. Det är det jag brinner för. Jag vill också vara väldigt noga med att det inte ska kunna misstänkas att jag använder eventuella kunskaper om hur politiska processer ser ut i mina framtida uppdrag.

Vad är det viktigaste du tar med dig från Moderaterna?

– En sak jag bär med mig är erfarenheten att förnyelse på riktigt är en väldigt tuff process som kräver starkt ledarskap.

Du har ibland kallats för propagandaminister, hur ser du på det epitetet?

– Jag har hört det men har faktiskt aktivt valt att inte förhålla mig till vad andra säger om mig. Jag har alltid tyckt att det man själv gör och kan påverka, det ska man göra så bra som möjligt. Vad andra säger och tycker får stå för dem.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ModeraternaPer Schlingmann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.