Unsgaard startar pr-byrå

2011-04-07 10:09  

Edvard Unsgaard startar tillsammans med bland andra Johan Jakobsson pr-byrån Nordic Public Affairs.

– Jag fick frågan om att vara med på det här ganska nyligen och kände direkt att det här var människor som jag ville jobba med, säger Edvard Unsgaard.

Byrån ska enbart ha seniorkonsulter och ska specialisera sig på krävande public affairs-uppdrag för ett mindre antal uppdragsgivare.

Hur ser din egen pr-erfarenhet ut?

– Jag har jobbat sju år som journalist på Ekot och fyra och ett halvt år på regeringskansliet som pressekreterare för statsministern och som politiskt sakkunnig hos migrationsminister Tobias Billström. Den kombinationen av erfarenheter är nära nog unik.

Vd för byrån är Johan Jakobsson som så sent som i september förra året gick till en tjänst som senior advisor på Vattenfalls Public Affairs-avdelning. Både han och Edvard Unsgaard vet av egna erfarenheter vikten av bra pr och krishantering.

Johan Jakobsson tvingades inför valet 2006 lämna posten som partisekreterare för Folkpartiet i kölvattnet av den uppmärksammade dataintrångsskandalen.

Edvard Unsgaard hamnade i blåsväder förra året, då han i ett Facebook-inlägg berömde arbetslinjen efter att ha fått avföring bortstädad ur sitt trapphus.

– Att själv ha varit med om knepiga situationer är en erfarenhet som uppdragsgivarna kommer att ha nytta av. Det är värdefulla erfarenheter, säger Johan Jakobsson.

Om att han lämnade Vattenfall efter bara ett halvår för att starta egen byrå:

– De är numer kund hos oss. Vi berättar inte vilka kunder vi har men jag gör ett undantag för Vattenfall eftersom jag antog att den här frågan skulle komma upp.

Hur många kunder har ni?

– Det vill jag helst inte heller berätta.

Nordic Public Affairs består i dag av fyra konsulter, om det blir några fler och i så fall hur många är ännu inte klart.

– Vi har inte gjort några sådana planer. Ambitionen är att ha en senior nivå för att kunna hantera knepiga saker vad gäller samhällsfrågor.

Nordic Public Affairs grundare:

Johan Jakobsson, tidigare vice Sverigechef på Kreab Gavin Anderson. Dessförinnan partisekreterare och chef för folkpartiets riksorganisation och delaktig i bildandet av Allians för Sverige.

Edvard Unsgaard, tidigare pressekreterare åt Statsminister Fredrik Reinfeldt och politiskt sakkunnig hos migrationsminister Tobias Billström.

Martina Lind, tidigare stabschef åt Lars Leijonborg, journalist på E24 och vice president E24 International.

Viktoria Hemmingsson Leigard, tidigare ekonomijournalist, ledarskribent, debattredaktör och reporter på Dagens Industri och DI.se samt programledare på DiTV. Tidigare reporter på SvD Näringsliv och Sydsvenskan.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt