Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Uber anställer pr-armé

Publicerad: 23 mars 2015, 12:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Efter flera skandaler storsatsar Uber på pr-konsulter som ska förbättra bolagets rykte.


Enligt Business Insider väljer Taxiföretaget Uber att göra en storsatsning. Runt 70 pr-konsulter ska anställas över hela Europa för att bekämpa pr-haverier.

Företaget har, enligt Business Insider, varit inblandade i flera dispyter i de länder bolaget är verksamt i. Bland annat har det kritiserats för att vara sexistiskt. Bland annat för att Uber i Frankrike i en annons skrev att de skulle para ihop kunder med "snygga brudar" som kör bilarna.

Tidigare den här månaden berättade Uber att de skulle starta ett samarbete med UN Women, FN:s enhet för jämställdhet och stärkandet av kvinnors rättigheter, för att skapa en miljon jobb till kvinnor år 2020. Det förnekades senare av Phumzile Mlambo-Ngcuka, UN Womens förvaltningschef.

Andra skandaler som Uber, enligt Business Insider, har varit inblandade i är ett förslag om att undersöka företagets kritikers privatliv.

Kritik mot bolaget har också riktats från andra taxiföretag som hävdar att Uber förstör konkurrensen olika taxibolag emellan.

Ubers affärsidé går ut på att låta kunder förbeställa och betala resan med en mobil-app. När resan är över dras pengar automatiskt från kundens konto, baserat på hur länge och hur långt kunden har åkt.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.