Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

TV4: ”Vi vet inte om bilderna är äkta”

Publicerad: 31 Maj 2011, 08:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Kungen dementerar kraftfullt TV4:s uppgifter om ”komprometterande bilder”. Anne Lagercrantz försvarar kanalens publicering – men framhåller att de inte vet om bilderna är äkta.


Kungen må ha varit svävande i svaren på en del frågor om vilka personer som funnits i hans umgänge.

Men en sak gjorde han väldigt klart i den TT-intervju som publicerades i går: De bilder på kungen ”i komprometterande sammanhang” som gangstern Mille Markovic har visat för bland annat TV4 existerar inte.

– Nej, det kan det faktiskt inte finnas. Och sedan är det svårt att kommentera något som man inte sett och som ingen annan har sett heller, sade kungen till TT i går.

TV4:s reporter Johan Stambro är en av de få som säger sig ha sett bilderna, vilket TV4 berättade om i ett inslag den 19 maj.

Honom har dagensmedia.se utan frångång sökt.

Anne Lagerkrantz, chef för TV4 Nyheterna, försvarar kanalens beslut att publicera uppgifter om bilderna – som visades av Mille Markovic för Johan Stambro mot löfte att han inte skulle avslöja vad de visade

– Vi har hela tiden varit noga med att poängtera att vi inte vet om de är äkta. Vi erbjöd även kungen möjlighet att kommentera uppgifterna innan vi publicerade, men hans kommentar har dröjt.

Hur relevant är publiceringen om ni inte vet att bilderna är äkta?

– Man måste sätta det i sitt sammanhang. Vi hade inte kunnat berätta om detta om inte kungens kompis hade förhandlat om material med den gangster som har bilderna.

Ni har fortfarande inte bilderna själva?

– Vi har dem inte. Vi har fått se dem.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.