Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Timbrorapport ska avslöja slöseriet i Almedalen

Publicerad: 7 Juli 2010, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Timbro och Skattebetalarnas förening gör gemensam sak mot slöseri med offentliga medel.


Ämnen i artikeln:

TimbroAlmedalen 2010

Av de över 1300 evenemang som i år är schemalagda under Almedalsveckan är 154 stycken annordnade av stat eller kommun. Skattebetalarnas Förening, som tillsammans med tankesmedjan Timbro driver Ombudsmannen mot slöseri med offentliga medel, SlösO, ska snart presentera en granskning av hur skattepengar används i Almedalen.

Det avslöjades i dag vid ett seminarium i Almedalen. Johan Ingerö, som till vardags är bloggare, debattör och redaktör på tidskriften Neo, är den person som fysiskt sett utgör SlösO.

- Vi har bara börjat skrapa på en yta som döljer oändligt mycket slöseri. Det finns på alla nivåer, sade han om sitt arbete hittills med SlösO.

Skattebetalarnas Förening, som tillsammans med Timbro står för finansieringen, är i Almedalen just för att försöka sätta fokus på det slöseri med skattemedel som föreningen anser sker i samhället.

- Vi verkar i stort för att skatterna ska sänkas. Och ett sätt att verka för detta är att visa på hur skattemedel i dag slösas bort. Iden om SlösO presenteraredes tidigare i år på SvD Brännpunkt, säger Robert Gidehag, vd på Skattebetalarnas Förening.

Johan Ingerö ville idag inte uppge hur mycket pengar Timbro lägger på sitt engagemang.

- Det får du fråga Timbro om. Jag granskar stat och kommun, inte Timbro, sade han.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TimbroAlmedalen 2010

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.