Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Tidigare moderatchef blir kampsportslobbyist

Publicerad: 18 November 2014, 06:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:22

Inför stormötet i Tele2 Arena – Prime blir ny pr-byrå för kampsportorganisationen UFC.


Ämnen i artikeln:

Prime

Dagens Media rapporterade i går att UFC bryter med sin svenska pr-byrå Springtime, efter tre års samarbete.

– Utan att gå in på för mycket detaljer kan jag säga att vi inte kunde enas om framtiden, sade Springtime-konsulten Aron Samuelsson till Dagens Media.

Nu berättar Prime, i ett pressmeddelande, att byrån blir UFC:s nya partner i Sverige.

”Som UFC:s nya svenska pr-partner blir Prime strategisk byrå för UFC:s events, fighters och medierelationer i Sverige”, skriver Prime i pressmeddelandet.

Primekonsulten Helena Widegren, som tidigare varit kanslichef för moderata kansliet i Stockholms stadshus samt jobbat som presschef och politisk rådgivare åt det tidigare finansborgarrådet, blir kundansvarig för UFC på Prime.

Den första utmaningen blir rimligen kommunikationen kring jätteeventet ”UFC Fight Night” i Stockholm. På Tele 2 arena ska MMA-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson vara huvudattraktion.

– Det här är ett jättestort event för Stockholm och för alla MMA-fans. Tele2 Arena kommer att fyllas med över 30 000 människor som får se Alexander Gustafsson tillbaka i oktagonen, på hemmaplan. UFC har varit med och utvecklat MMA till en världssport och vi ser nu fram emot att samarbeta och fortsätta att etablera UFC och MMA i Sverige, säger Helena Widegren som är kundansvarig för UFC på Prime.

UFC (Ultimate Fighting Championship) samlar många av världens topprankade utövare inom kampsporten mixed martial arts (MMA). När sporten gjorde sitt intåg i Sverige var många kritiska på grund av sportens brutalitet. Springtime har under flera år jobbat med att förändra mediebilden av sporten och dess utövare.

LÄS ÄVEN:

PRENUMERANT? LÄS DAGENS MEDIAS REPORTAGE OM HUR SPRINGTIME TVÄTTADE MMA:s RYKTE I SVERIGE:

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.