Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Thomas Idergard: "Jag ska tjäna Gud"

Publicerad: 10 September 2014, 06:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:29

Han lämnade Prime- och Timbro – och hittade gud. Nu har Thomas Idergard lovat att leva ett liv i fattigdom, kyskhet och lydnad.


Ämnen i artikeln:

Prime

Thomas Idergard har en lång karriär inom politik och opinionsbildning bakom sig. Under 2000-talet var han chef på United Minds och senare personalchef på Prime PR.

2009 lämnade han Prime för tankesmedjan Timbro och medverkade regelbundet i SVT:s morgonsoffa. Så sent som 2011 jobbade Thomas Idergard för Magnora.

Därefter fösvann Thomas Idergard från offentligheten.

I en intervju med den kristna tidningen Dagen berättar Thomas Idergard om sitt nya liv. I söndags avlade han, i S:ta Klarakyrkan i Nürnberg, sina ordenslöften: att leva resten av sitt liv i fattigdom, kyskhet och lydnad för att tjäna Gud.

– Trots alla inskränkningar under novistiden har jag aldrig tidigare känt mig så fri som under de två senaste åren. Inte fri i meningen autonom, fri att göra vad jag vill, utan fri till att bli den Gud tänkte och till att tjäna honom, säger Thomas Idergard till Dagen.

Han har genomgått två år som novis inom Jesuitorden. Nu väntar tre års teologistudier i London på vägen till rollen som diakon och präst.

Det innebär att Thomas Idergard, om allt går som det ska, kan få avlägga de eviga löftena till Jesuitorden om 10-12 år, enligt Dagen.

Om sina år som pr-konsult och lobbyist säger Idergard idag.

– Jag läste Bibeln ibland och bad när det körde ihop sig. Men Gud var som en prenumeration på en tidskrift som jag kunde börja abonnera på när jag hade behov av honom och strunta i när jag klarade mig själv.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.