Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Thomas Backteman: "Ingen mening att vara kvar"

Publicerad: 16 juli 2013, 11:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:40

Organisationsförändringar inom kommunikationsenheten fick Thomas Backteman att fatta beslutet att avgå.


Ämnen i artikeln:

Swedbank

Dagens Media berättade tidigare i dag att Swedbanks kommunikationschef Thomas Backteman beslutat att avgå med omedelbar verkan.

Beskedet meddelades i morse i samband med att storbanken presenterade sin rapport för det andra kvartalet i år.

– När jag startade i oktober 2008 och så småningom blev anställd 2009 sa jag att jag skulle stanna i 4-5 år, säger Thomas Backteman till Dagens Media.

Anledningen till hans beslut att skrida till verket är de organisationsförändringar inom kommunikationsenheten som vd:n Michael Wolf genomfört.

– Jag kände att det var hög tid för mig att gå vidare. Jag har haft förmånen att rekrytera kompetenta medarbetare som jag nu kan lämna över till.

Varför beslutade du att lämna med omedelbar verkan?

– Det finns ingen mening att vara kvar. Nu när vi presenterat vår kvartalsrapport går vi in i en lugn period under tre, fyra veckor, säger Thomas Backteman.

Vad ska du göra istället?

Jag har ett antal diskussioner på gång och hoppas ha det klart efter semestrarna vad jag kommer att göra den närmaste framtiden. Jag kommer att vara kvar i kommunikationsbranschen.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Swedbank

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.