Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

The Absolut Company gör kontor av containrar

Publicerad: 21 Maj 2015, 12:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

I Absolut Vodkas blå containrar ska innovatörer och kreatörer jobba med The Absolut Companys miljöarbete.


Ämnen i artikeln:

Absolut vodka

De blå containrar som används för att frakta Absolut Vodka förvandlas till pop up-kontor under några veckor i sommar. Syftet är att The Absolut Company ska få hjälp med att förbättra sitt miljöarbete.

Projektet går under namnet "Absolut Creative Space" och de blå pop up-kontoren kommer att ligga i Liljeholmen.

– Vi måste helt enkelt titta smartare på det. Många klädföretag sätter till exempel upp recycling-stationer så vi måste fundera på hur vi ska göra. Visst kan man dra ner på mängden glas i flaskorna, men det går bara till en viss gräns, säger Elin Wibell, senior informationsansvarig på The Absolut Company, till Dagens Media.

Flera personer kommer att bli inbjudna för att hitta lösningar på The Absolut Companys problem. Deltagarna kommer att bli uppdelade i fyra grupper och därefter ska en jury utse ett vinnande bidrag. Förhoppningen är att ett The Absolut Company ska kunna använda det vinnande bidraget i sin verksamhet.

Därefter ska andra intresserade också kunna använda kontoren för att arbeta för The Absolut Companys hållbarhetsarbete.

– Det gäller att hitta en realistisk lösning men som inte är så svår för oss att göra i praktiken. Vi har satt upp tre briefs kring "eco reduce", "eco design" och "reuse and recycle". Arbetetet ska kunna följas på vår sajt, Facebook och på Twitter, säger Elin Wibell.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Absolut vodka

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.