Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Telias koncernchef avgår

Publicerad: 1 februari 2013, 09:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

Teliasoneras vd och koncernchef Lars Nyberg väljer idag att avgå.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningTeliaSVT

Beslutet att lämna lämna telejätten kom efter allvarlig kritik mot Telias affärer i Uzbekistan.

"Jag känner en stor lättnad över att Mannheimer Swartlings  utredning inte funnit något belägg för anklagelserna att TeliaSonera begått mutbrott eller deltagit i penningtvätt, eftersom jag själv varit så övertygad om detta", skriver Lars Nyberg i ett pressmeddelande, och fortsätter:

"Samtidigt riktar utredningen allvarlig kritik mot TeliaSonera på  flera punkter, bland annat för att vi inte gjorde en mer djupgående analys av den lokale partnern inför etableringen 2007 och undersökte hur de kommit över de tillgångar som förvärvades av TeliaSonera. Även om affären var korrekt i juridisk mening borde vi inte ha genomfört den utan att skaffa oss tillräcklig kunskap om motparten. Det är något jag beklagar."

Telia och Lars Nyberg har fått hård kritik för sin mediehantering sedan SVT:s "Uppdrag Granskning" i september riktade anklagelser om eventuella mutor och pengatvätt på Telia.

Telia har bland annat fått kritik för att de lagt locket på och vägrat att ge Uppdrag Granskning en intervju med Lars Nyberg.

– Det är inte så att vi inte har svarat på frågor, vi har svarat i den mån vi tycker att det varit relevant. Däremot har vi valt att inte göra en intervju med Lars Nyberg i programmet. Han har kommenterat detta i andra sammanhang, till exempel på presskonferenser, sade Teliasoneras presschef Salomon Bekele till dagensmedia.se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningTeliaSVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.