Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Telia: ”Vi hinner inte med alla”

Publicerad: 31 januari 2013, 15:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

UPPDATERAD. Expressens reporter Fredrik Sjöshult nekades en intervju med Telias vd Lars Nyberg vid dagens presskonferens. Enligt Telia beror det på att alltför många ville prata med Lars Nyberg.


Ämnen i artikeln:

Telia

Enligt Svd.se nekades alltså Expressens reporter en intervju med Telias vd Lars Nyberg när telekomjätten idag presenterades sitt bokslut för 2012.

Och det är inte första gången medier nekas tillträde till Lars Nyberg. ”Uppdrag Granskning” försökte under flera månader förra året att få en intervju med Telia-vd:n för att ställa frågor om mutanklagelserna.

Telias förklaring till att Expressen inte fick någon intervju idag är att man inte hinner med alla medier.

– Alla har möjlighet att ställa frågor vid presskonferensen och man får föranmäla sig om man vill ha en individuell intervju. Vi försöker hjälpa så många vi kan, men det gick inte att få till idag, säger Irene Krohn, pressinformatör på Telia, till dagensmedia.se.

Hur väljs de medier som får en intervju ut?

– Vi sätter upp listor och försöker hjälpa så många som det går. Det bästa är att höra av sig i god tid.

Enligt Expressens Fredrik Sjöshult stämmer dock inte Irene Krohns förklaring till vad som hände.

– Det handlade inte om tidsbrist. Både Svenska Dagbladet och Dagens Industri erbjöd sig att dela sin intervjutid med mig när det stod klart att Expressen skulle bli negativt särbehandlat, skriver han i ett mejl till dagensmedia.se.

Dessutom ska SvD inte har bett om en intervju i förväg och nekades först av Telia, som sedan ändrade sig.

– Då hette det att Expressen inte skriver om ekonomi. Kanske lite pinsamt för Kreab och Telia att ha så okunnig personal. Jag var i Davos i förra veckan, har intervjuat både Falkengren på SEB och Wolf på Swedbank denna vecka om boksluten. På alla andra börsbolag är det självklart att inte negativt särbehandla Expressen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Telia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.