Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Telia förlorare i konflikt med Viasat

Publicerad: 15 April 2013, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:49

Flera tusen av Telias kunder får inte längre tillgång till Viasats kanaler. Detta efter att distributören förlorat en avtalskonflikt med Viasat.


Ämnen i artikeln:

MTGTeliaViasatMTG TV

De kunder som använder Telias öppna fibernät får inte längre ta del av Viasat-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

Detta efter en konflikt mellan Telia och Viasat som inte är överens om vad avtalet säger, och där Viasat får rätt. Totalt drabbas ungefär 5600 Telia-kunder.

– Vi har haft olika uppfattningar under en tid. De hävdar att vi inte har rätt och vi hävdar att de inte har rätt. Till slut fick de rätt, säger Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia till Dagens Media.

Förhandlingarna pågick fram till i fredags, där de två parterna försökte komma överens. Telia gav till slut med sig, och har nu skickat ut brev till de som drabbats.

– Kunderna får en kompensation i det här fallet – ett nytt kanalpaket utan att betala i tre månader, och fem valfria filmer i vår videobutik. Sen får vi se hur reaktionen blir. Det är väldigt tråkigt att vi inte kan sälja till den här gruppen, men till andra.

Hans G Larsson berättar däremot nya förhandlingar planeras. Förhoppningen är att kunderna inom det öppna nätet också ska få tillgång till kanalerna.

– Det är vårt mål. Även om vi inte kommit överens har det varit diskussioner i positiv anda.

Sebastian Parkkila

Ämnen i artikeln:

MTGTeliaViasatMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.