söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Telge Energi fälls av Marknadsdomstolen

Publicerad: 15 oktober 2014, 12:54

Telge Energi sa att konkurrenterna hade smutsig el – fälls av Marknadsdomstolen.

Ämnen i artikeln:

PR

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Domen rör en reklamfilm och en annons från Telge Energi från 2013. I reklamen, som handlade om att elbolaget började använda solkraft i alla sina avtal, sa Telge Energi att deras konkurrenter hade smutsig el från kolkraft i sin elmix.

Det fick Bixia, som ägs av flera regionala elbolag, att reagera och stämma Telge Energi. Nu har Telge Energi fällts av Marknadsdomstolen för vilseledande marknadsföring.

I en kommentar ber Telge Energi om ursäkt och skriver att de insåg i efterhand att de använt felaktiga uppgifter.

" Tyvärr så var den källan vi hänvisade till gammal och därmed inte korrekt. En av våra konkurrenter uppmärksammade oss på detta då vi också valde att omedelbart dra in annonsen".

Telge Energi skriver också att de kommer att fortsätta kommunicera att en av de största insatserna man kan göra för klimatet är att välja ett rent elbolag.

" Domen omfattade även en reklamfilm som utvisar naturkatastrofer som är resultatet av det utsläpp av koldioxid som sker i världen idag. Något som vi anser oss ha belägg för, även om Marknadsdomstolen ansåg att vi här gick över gränsen".

Marknadsdomstolen förbjuder Telge Energi att "vid marknadsföring av el använda den påtalade reklamfilmen eller annan framställning som på väsentligen samma sätt spelar på människors rädsla, oro och/eller fruktan". Annars väntar vite om en miljon kronor.

Telge Energi måste också betala Bixias rättegångskostander.

Just nu pågår en stor reklamkampanj från Telge Energi i tv, bio, digitalt och i Stockholms tunnelbana där barn föreslår vad som ska hända med de vuxna som inte köper ren el.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev