Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

"Tacksamt för hans motståndare"

Publicerad: 20 Juni 2012, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Wikileaks-grundaren Julian Assange anlitar i Sverige Ullman PR. Byråns vd, Harald Ullman kommenterar nu de senaste turerna i utlämningsaffären.


Ämnen i artikeln:

Ullman PR

Efter att brittiska högsta domstolen förra veckan avslog Julian Assanges överklagande stod det klart att Wikileaks-grundaren skulle utlämnas till Sverige. Julian Assange tänker dock inte resa frivilligt och för att kringgå utlämningsbeslutet har han nu sökt asyl i Ecuador. 

– Assange befinner sig på Ecuadors ambassad. Ur svensk opinions synpunkt är det naturligtvis olyckligt. Folk tröttnar och tror att han flyr undan det svenska rättsväsendet. Och den tesen drivs tacksamt av hans motståndare, säger Harald Ullman till dagensmedia.se.

Harald Ullman menar att Julian Assange inte alls försöker komma undan en rättslig prövning i Sverige.

– Absolut inte. Vi är många som är säkra på att han skulle lämna Sverige som en fri man, efter att det svenska rättssystemet fått prövat  anklagelserna om våldtäkt. Men detta handlar om hans rädsla för att bli utlämnad till USA och hotet om att bli dömd till dödsstraff. Assange har tillgång till hemlig information som gör att han tror att den svenska regeringen kommer utlämna honom.

Vad tror du själv om risken för att han utlämnas  till USA?

– Det är inte min sak att överpröva min klients beslut. 

Vad händer nu?

– Det enda jag vet är att han kommer att göra ett uttalande från ambassaden.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

Ullman PR

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.