Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

"Syns man inte så finns man inte"

Publicerad: 5 Juli 2010, 07:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Feministsikt Initiativs ordförande Gudrun Schyman om mediebilden kring sitt parti.


Ämnen i artikeln:

Gudrun SchymanAlmedalen 2010Feministiskt Initiativ

Feministiskt Initiativ har ingen egen dag i Almedalen. För att försöka få mesta möjliga uppmärksamhet i Visby är därför Gudrun Schyman en flitig panelist, samt håller torgmöte på Donners Plats under flera av veckans dagar. Något som är nödvändigt då partiet dessutom ignoreras av media, enligt FI.

– Det finns ingen mediebild kring FI nu inför valet. Vi är inte med i några redogörelser över partiernas åsikter, vilket är ett stort problem - syns man inte finns man inte, säger Gudrun Schyman till Dagensmedia.se.

Ni brukar sällan få deltaga i partiledardebatter eller på olika sajters väljarbarometrar. Påverkar det valutgången, tror du?

– Det tror jag. Det blir ett moment 22. Då syns man inte heller i opinionsmätningarna och då kommer man inte närmare fyraprocentsspärren, som gör att man får vara med i kommande sammanhang.

Trots detta blev Gudrun Schyman precis intervjuad av TT.

Du är en känd person, men ditt parti är väldigt litet. Får FI ändå inte mer uppmärksamhet än vad det förtjänar?

– Nej, vi får mindre. Vi driver en fråga som berör minst halva befolkningen, en välkänd, djupt rotad diskriminering, som får fruktansvärda konsekvenser. Det finns en verklighet som v i lyfter upp som borde synliggöras oändligt mycket mer än det görs i dag.

Martin Schori


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev