Swedbank Arena kan bli Friends Arena

2011-06-14 08:23  

Swedbank funderar på att skänka bort namnrättigheterna till den nya nationalarenan till antimobbningsorganisationen Friends.

Sponsoråtagandet i den nya nationalarenan som byggs i Solna är ett av Swedbanks största. Namnet är klart sedan länge, Swedbank Arena, men nu diskuterar bankens ledning möjligheten att ge bort namnet. Antimobbningsorganisationen Friends, som Swedbank sponsrar, kan istället få namnet. Det skriver Dagens Nyheter i dag.

Rapporteringen om bygget av den nya arenan har de senaste veckorna varit kraftig men skriverierna har inte varit positiva utan istället handlat om en muthärva som rör både kommunala politiker och entreprenörer.

– Det finns inget som helst samband. Den här diskussionen har förts redan innan vi visste att åklagaren hade inlett en förundersökning. I grund och botten handlar det om en diskussion om man kan öka värdet på vår investering genom samarbete med en tredje part, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Swedbank, till DN.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt