Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Svenskt Tenn slopar Carl Philip

Publicerad: 15 Oktober 2013, 06:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Svenskt Tenn slopar Carl Philips namn på eldskärmen "Slottet brinner".


"Designprinsen" Carl Philip är i blåsväder. Han har tidigare anklagats för plagiat och under gårdagen publicerade tidningen Form en artikel där prinsen anklagades för att i princip inte vara inblandad i sitt eget designarbete.

Bland annat handlade uppgifterna om Svenskt Tenns eldskärm "Slottet brinner" och nu väljer Svenskt Tenn att slopa prinsens namn på just den produkten. Det rapporterar DN i dag.

Därmed har texten "formgiven av prins Carl Philip, 2010", tagits bort. Istället står det nu att eldskärmen, som kostar 14 5000 kronor, formgivits av CPB Design AB, 2010. Carl Philips egna designbolag heter CPhB.

– Det har visat sig att det tydligen var fler som var involverade. Då tyckte vi att det var bättre att uppdatera informationen så att den stämmer överens med kommentaren från hovet, säger Svenskt Tenns marknadschef Thommy Bindefeld till DN.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.