Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

Studio Totals sexbluff lurade hela världen

Publicerad: 11 Januari 2012, 06:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:36

Medier över hela världen rapporterade om sexskolan som skulle starta i Österrike. Men det hela var en bluff, iscensatt av pr-byrån Studio Total.


Ämnen i artikeln:

Studio Total

Pr-byrån Studio Total fick mycket uppmärksamhet när de för två år sedan lät Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, elda upp 100 000 kronor under Almedalsveckan. Nu skapar de rubriker igen.

Den planerade sexskolan i Österrike, som skulle ha en ”väldigt praktiskt inriktning”, är en del i en kampanj gjord av Studio Total. Det rapporterar Dagens Nyheter.

– Det var fascinerande att se hur tidningar från hela världen skrev om en skola som ingen ens hade sett, säger Studio Totals kreative chef, Tomas Mazetti, till tidningen.

Austrian international school of sex, finns inte och kommer heller aldrig att finnas, utan var ett sätt att skapa debatt i Österrike, som haft samma regering sedan kriget. Uppdragsgivare var, enligt Dagens Nyheter, ungdomsförbundet till vad som i Österrike motsvarar Svenskt Näringsliv.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

Studio Total

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.