Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Studio Total i öppet brev till Lukasjenko

Publicerad: 19 Juli 2012, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:16

Efter att en vitrysk journalist greps då han publicerat bilder av Studio Totals nallekupp går nu byrån ut med ett öppet brev till den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenko.


Ämnen i artikeln:

Studio Total

Dagensmedia.se har tidigare rapporterat om Studio Totals omdiskuterade nallekupp där de ska ha släppt ut nallar med regimkritiska budskap över den vitryska huvudstaden Minsk.

I förra veckan greps en journalist i Vitryssland efter att han publicerat bilder av nallarna och nu reagerar Studio Total.

De har nu publicerat ett öppet brev, på vitryska, engelska och svenska, där de i hårda ordalag kritiserar både det vitryska styret och arresteringen av journalisten Anton Surapin.

I brevet skriver byråns grundare Per Cromwell bland annat:

"Studio Total berättade varken för Anton Suraypin eller någon annan vitrysk medborgare i förväg vad vi planerade att göra. Vi älskar och beundrar dem alldeles för mycket för att utsätta dem för sådana risker. De kunskaper vi ändå behövde om vitryskt luftförsvar inhämtades på Wikipedia och beskrev alla samma sak: En brutal men i grunden oduglig maskin, mest lämpad för parader samt för att trakassera civilbefolkningen."

Brevet avslutas också med en utmaning till presidenten:

"Om du nödvändigtvis måste fängsla och förhöra folk, varför inte bjuda in oss? Det var trots allt vi som flög."

I ett mejl till dagensmedia.se säger Per Cromwell att hela kampanjen var hemlig och att alla bilder togs av Studio Totals egna medarbetare. Vidare säger han att kampanjen kostat byrån 100 000 euro, pengar som de stått för själva.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Studio Total

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.