Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Strykjärnschefen ändrar sig: "Ingen får sparken"

Publicerad: 4 September 2013, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

En anställd på Ljudbutiken Elon & Euronics i Mjölby riskerade att få sparken efter sitt Facebook-skämt om strykjärn och Lundsberg. Nu gör butikschefen en hel pudel.


En lyckad pr-kupp eller ett smaklöst skämt? Åsikterna om den lilla Ljudbutiken Elon & Euronics i Mjölbys strykjärnsskämt går isär.

En som inte alls roades av tilltaget var butikens chef Per-Anders Svensson, som själv inte ens använder Facebook.

Efter bara några timmar såg han till att bilden togs bort från butikens Facebook-sida. Han gick också ut och bad om ursäkt – och berättade att den person som laddat upp bilden riskerar att få sparken.

– Jag tar fullständigt avstånd från det här. Det känns väldigt olustigt. Jag vill verkligen be om ursäkt. Han som gjort det här får sluta. Eller han är i alla fall entledigad. Det är ju inte bara upp till mig, sa han under gårdagen till Dagens Media.

Men i de sociala medierna – och bland Dagens Medias läsare – har skämtet hyllats och kallats för en pr-succé. Många har också försvarat den anställde och menat att han istället för att få sparken förtjänar en löneförhöjning för den gratisreklam han gett butiken.

Nu har Per-Anders Svensson också ändrat sig angående medarbetaren – som därmed får stanna.

– Ingen har fått sparken. Jag har bett om ursäkt på Facebook istället, säger Per-Anders Svensson när Dagens Media når honom.

Vad tycker du om det här i efterhand? Ni har ju fått ganska mycket positiva kommentarer.

– Det var bara en ungdomlig grej, det är det enda jag vill säga.

Stryker ni ett streck över den här episoden nu?

– Ja, det gör vi. Det var bara menat som ett skämt.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.