Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Stoltenbergs utbrott mot pr-branschen

Publicerad: 4 Oktober 2016, 05:00
Uppdaterad: 4 Oktober 2016, 06:35

Norges förra statsminister Jens Stoltenberg har inte mycket till övers för den norska pr-branschen. "Jag ogillar den branschen mer än vad jag kan förklara rationellt", skriver han i sin självbiografi.


Jens Stoltenbergs självbiografi "Min historie" innehåller ett överraskande hårt angrepp på den norska pr-branschen.

"Jag ogillar den branschen mer än vad jag kan förklara rationellt", skriver Stoltenberg, enligt Kampanje.

"För min egen del skulle jag aldrig kunna arbeta i den branschen. Ofta handlar det om uppdragsgivare som vill ha särbehandling, och jag gillar inte hemlighetsmakeriet", fortsätter han.

Kort efter valsegerns 2009 avgick två av statsministerns närmaste medarbetare, Bjarne Håkon Hanssen och Jan-Erik Larsen, för att starta pr-byrån First House tillsammans.

Efter det tog Stoltenberg avstånd från sina forna kollegor, för att slippa spekulationer, och det till och med så långt att han undvek Jan-Erik Larsens 50-årsfest.

"Flera gånger har jag varit irriterad över skriverier om täta band mellan regeringen och First House. Jag har i det tysta varit förbannad på Bjarne Håkon och de andra för att bidragit till allt detta bråk", skriver Jens Stoltenberg i sin bok.

Jan-Erik Larsen säger i en kommentar till Kampanje att han och Jens Stoltenberg har hittat ett sätt att hantera situationen, utan att riskera vare sig vänskap eller integritet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.