fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Stockholms filmfestival polisanmäler mordhot efter Canada Goose sponsorskap

Publicerad: 20 november 2015, 13:18

Ledningen för Stockholms filmfestival har polisanmält dödshot efter reaktioner mot Canada Goose sponsring av evenemanget.

Ämnen i artikeln:

PRSponsring

FN

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se


Som Dagens Media skrivit om tidigare har sponsorsamarbetet mellan Stockholms filmfestival och Canada Goose väckt starka reaktioner på sociala medier.

Nu står det även klart att festivalledningen tvingats anmäla ett dödshot och uppmanar nu sina medarbetare att uppsöka polisen ifall även de utsätts för hot. Det framkommer i ett internet mejl som skickats ut till alla medarbetare inom filmfestivalen som Dagens Media har tagit del av.

Brevet är undertecknat av festivalens chef Git Scheynius tillsammans med ledningen för Stockholms filmfestival.

I brevet skriver de bland annat:

"Stockholms filmfestival har under de senaste två dagarna fått en del kritik av djurrättsvänner för vårt val av samarbetspartners."

De menar även att de förstår att det är en belastning för medarbetarna och att de beklagar den uppkomna situationen.

" Dessvärre har tonläget i debatten stundtals varit mycket hög och även om yttrandefriheten är central i vår festival kan vi som ansvariga aldrig acceptera hot om våld mot enskilda medarbetare, vandalisering av rekvisita eller att enskilda medarbetare trakasseras för att de engagerat sig i festivalarbetet."

De skriver även att festivalledningen under onsdagen har polisanmält ett dödshot som framfördes via mejl och en polisutredning pågår för närvarande.

Enligt brevet skärpte ledningen även säkerheten runt prisceremonin och festen som ägde rum i fredags och att de även har en fortlöpande dialog med polismyndigheten.

Astrid Hallenstvedt, sponsorchef för filmfestivalen bekräftar för Dagens Media att de har anmält ett dödshot som framförts via mejl.

– Dessvärre har tonläget i debatten stundtals varit mycket hög och även om yttrandefriheten är central i vår festival kan vi som ansvariga aldrig acceptera hot om våld mot enskilda medarbetare, vandalisering av rekvisita eller att enskilda medarbetare trakasseras för att de engagerat sig i festivalarbetet, säger hon och fortsätter:

– Det stämmer att vi har anmält ett dödshot och en polisutredning pågår för närvarande. Jag kan inte kommentera detta vidare eftersom jag inte vill äventyra den pågående polisutredningen.

Hur ser ni på kritiken?

– Vi tar självfallet till oss av kritiken och precis som vanligt kommer samtliga sponsringssamarbeten att utvärderas efter att festivalen avslutats.

Enligt henne är det även andra året som festivalen sponsras av Canada Goose.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev