Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökPR

Staffan Erfors: "Jag gillar journalister men jag gillar politiker mer"

Publicerad: 8 Augusti 2014, 12:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

Staffan Erfors, tidigare chefredaktör på Kvällsposten och pr-konsult för byrån Agency, som nu ska hjälpa Moderaterna att vinna valet.


Ämnen i artikeln:

Staffan Erfors

Hur går det?

– Det går bra, vi har en special valrörelseorganisation med en press- och mediegrupp där jag ingår, och i vissa avseenden har jag en fri roll. Jag håller på med omvärldsbevakning och gör analyser som jag rapporterar till valledningen. Det är en ny roll under valrörelsen.

Är du oroad över opinionsläget?

– Nej det är jag inte, snarare försiktigt optimistisk. I den senaste Novus-undersökningen går Moderaterna framåt och Miljöpartiet lite bakåt. Under sommaren har det varit några vänsterutspel som inte landat så bra, de har skjutit sig själva i foten lite grann. Jag tror att ju mer vi närmar oss valdagen desto mer mobiliserar sig de allmänborgerliga när det sjunker in att det finns risk för maktskifte annars.

Hur tycker du att Alliansens partiledare har hanterat branden i Västmanland?

– Alldeles utmärkt. Reinfeldt var ju där och dessförinnan försvarsministern och lantbruksministern. Jag har inga invändningar mot hanteringen av branden, där tycker jag att man har haft ett öppet sinne  och vidgått att man måste analysera varför det skett och utreda det grundligt.

Hur skiljer det sig att jobba med politik jämfört med journalistik?

– Lika roliga och begåvade människor som det finns inom journalistiken finns det inom politiken. Jag gillar journalister, men jag gillar nog politiker mer. Många jobbar väldigt hårt och har ett uppriktigt engagemang som utgår från värderingar. Det kan man uppleva inom journalistiken också, men jag upplever det starkare inom politiken.

Vad ska du göra efter valet?

– Det vet vi inte ännu, det är inte klart.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Staffan Erfors

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev