Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Sponsorerna stödjer Kevin Bäckström

Publicerad: 5 Mars 2013, 14:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:53

Sponsorerna Monster Energy och Nike har inga planer på att säga upp sina samarbeten med den hårt kritiserade snowboardåkaren Kevin Bäckström. Samtidigt lägger Nike locket på.


Ämnen i artikeln:

Nike

Kevin Bäckström dumpades av landslaget på grund av sitt beteende i de sociala medierna. Bland annat har han kritiserats för att vara sexistisk. I ett blogginlägg har han dessutom gått till rasande attack mot två Nyheter24-reportrar.

I samband med detta valde sponsorn Junkyard att avsluta samarbetet med den kritiserade snowboardåkaren. Men sponsorn Monster Energy tänker inte säga upp sitt avtal med Kevin Bäckström.

– Monster har i dag inga avsikter att avsluta samarbetet med Kevin, säger Carl-Henrik Kuno, nordisk marknadschef för Monster Energy.

Han poängterar dock att sponsorskapet sköts av Monster Energys huvudkontor i USA. De ansvariga där har ännu inte lämnat några klara besked i frågan.

Carl-Henrik Kuno har själv pratat med Kevin Bäckström efter kontroversen. Han vill dock inte gå in på vad som sades.

– Det är inget jag vill dra i media, säger Carl-Henrik Kuno.

Monster Energy använder själva lättklädda kvinnor i sitt varumärkesbyggande. Under vinjetten ”Monster girls” har energidrycksföretaget ett eget stall av modeller, som poserar i utmanande Monster-brandade kläder.

Dagensmedia.se har under två veckor försökt nå Nike som också sponsrar Kevin Bäckström. Deras kundtjänst får däremot inte lämna ut telefonnummer till varken marknadschef Victoria Rizvi eller sponsringschef Lina Andersson. De svarar inte heller på mejl.

Martin Bundock på Nikes reklambyrå AWB skriver däremot i ett mejl till dagensmedia.se att Nikes relation med Kevin Bäckström är oförändrad enligt ett officiellt uttalande.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Sebastian Parkkila

Ämnen i artikeln:

Nike

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.