Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Skeberg återvänder till RO

Publicerad: 27 Januari 2011, 06:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Efter ett enhälligt beslut utses nu Ingvar Skeberg, som tidigare tvingats bort från rollen som vice vd på AMF, till ny ordförande för Reklamombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenAMF

Det är valnämnden för Reklamombudsmannen (RO) som beslutat att utse Ingvar Skeberg, vd för Clearly Strategisk Kommunikation, till ny ordförande för stiftelsen Reklamombudsmannen.

Som dagensmedia.se tidigare har berättat tvingades Ingvar Skeberg tidigare bort från AMF där han var vice vd efter mörkade pensionsaffärer.

I samband med detta fick Ingvar Skeberg också lämna styrelsen för Reklamombudsmannen som han var med och byggde upp.

Nu återvänder han alltså till RO.

Valnämndens beslut var enhälligt.

– Ingvar har en stor erfarenhet av att leda styrelsearbete bland annat som ordförande för Sveriges Annonsörer under flera år. Ingvar har vidare varit en av Sveriges ledande reklamköpare under dryga tjugo år, skriver Tobias Eltell, förbundsjurist för Sveriges Annonsörer i ett pressmeddelande.

– Det är naturligtvis både hedrande och utmanande att få leda Stiftelsen RO:s arbete. Tydliga och konsekventa egenåtgärder gagnar både konsumenter och branschens aktörer, säger Ingvar Skeberg i ett pressmeddelande.

Stiftelsen Reklamombudsmannen inrättades den 1 januari 2009. Syftet är att slå vakt om den kommersiella yttrandefriheten och öka förtroendet för reklam.

Mer info kommer.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenAMF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.