Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Skådespelare i näsbråk med plastikkirurg

Publicerad: 1 oktober 2012, 12:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

Vem är ägare till den plastikopererade näsan på skönhetsklinikernas sajter? Om det bråkar en platstikkirurg med en av Sveriges mest kända skådespelare och hans dotter.


DT

Dante Thomsen


När dottern till en av Sveriges mest kända skådespelare fick syn på fotot på Astoriaklinikens och Eriksbergsklinikens sajter trodde hon först inte sina ögon.

Kvinnan, som är i tjugoårsåldern, är nämligen säker på att det är hon själv på bilden, som föreställer en kvinna före och efter en näsoperation.

Kruxet är bara att den unga kvinnan aldrig har skönhetsopererats. Därför, menar hon, utnyttjas hon mot sin vilja i reklam med hjälp av bilder som stulits och manipulerats.

Förbryllad är också PO Haraldsson, läkare på Astoriakliniken.

– Jag är chockad. Att jag efter 20 år i branschen skulle behöva stjäla och manipulera en bild för att göra reklam för mig själv är ett hårresande och kränkande påstående. Det är ett angrepp på min profession som gör mig väldigt störd, säger han till dagensmedia.se.

Men kvinnan har bussat sin advokat på båda klinikerna och kräver nu över 200 000 kronor i skadestånd.

"Jag vill poängtera att anfört krav på ekonomisk ersättning gäller under förutsättning att ärendet kan göra upp utom rätta och att NN förbehåller sig rätten att yrka annan ersättning vid en eventuell rättslig prövning", skriver advokaten i ett brev som dagensmedia.se tagit del av.

PO Haraldsson säger sig dock vara helt säker på att det inte är skådespelarens dotter på bilden.

– Visst finns det likheter, men det är inte hon. Det har även konstaterats av personen som faktiskt är på bilden, säger han.

Istället kallar PO Haraldsson det hela för utpressning. Advokaten hotar dock med rättsliga åtgärder om inte pengarna betalas.

Dessutom har även kvinnans far, som alltså är en av Sveriges mest folkkära skådespelare, gett sig in i näsbråket.

– Han klev upp på Eriksbergskliniken och bossade runt och krävde besked på när pengarna skulle betalas ut. Han var förbannad kort sagt. Men jag förstår honom som pappa. Han tror att vi har utnyttjat hans dotter och då är det klart att han reagerar, säger PO Haraldsson och fortsätter:

– Vad jag inte kan förstå är att han inte ser att det inte är hans dotter på bilden. Det borde han vara intelligent nog att göra. Det är förbryllande. Särskilt med tanke på att det finns frontalbilder som visar att det inte är hon.

Dagensmedia.se har varit i kontakt med skådespelarens dotters advokat. Han vill dock inte kommentera ärendet.

– Det här är ett pågående ärende som jag inte kan kommentera, säger han.

Inte heller skådespelaren och hans dotter vill uttala sig om näsbråket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev