Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

SD söker presschef – erbjuder ”turbulent arbetsmiljö”

Publicerad: 28 januari 2015, 07:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:14

Sverigedemokraterna vill värva ny presschef, med brutalt ärlig annons.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


”Vi erbjuder en fantastisk möjlighet till långa och tuffa dagar, en stressig och turbulent arbetsmiljö. Ingen dag är den andra lik, oregelbundna arbetstider och periodvis ett riktigt högt och spännande tempo."

Så inleds Sverigedemokraternas annons, där partiet söker en ny presschef.

– Vår tidigare presschef Martin Kinnunen har gått vidare till en plats i riksdagen. Den tjänsten har varit vakant, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein till Dagens Media.

Historiskt sett har SD:s presstab fått hantera avslöjanden som järnrörsskandalen, om företrädare som bär nazisymboler och partimedlemmar som anonymt sprider hat och rasism på nätet. Budgetkaoset i riksdagen efter att SD valt att ”försöka fälla varje regering som väljer att föra en ökad invandring” och en sjukskriven partiledare med spelproblem har varit andra stora mediehändelser. 

Under hösten kom beskedet att den före detta pr-konsulten Joakim Wallerstein är Sverigedemokraternas nya kommunikationschef.  Därmed övertog han rollen som kommunikationschef efter presschefen Martin Kinnunen, skrev Dagens Opinion.

Detta eftersom Martin Kinnunen efter valet 2014 fick en plats i riksdagen. Där sitter han som ledamot i Riksbanksfullmäktige samt i miljö- och jordbruksutskottet.

Martin Kinnunen har dock fortsatt att stå som ”pressansvarig” på partiets sajt och fortsatt att fungera som partiets presstalesman. Så sent som vid gårdagens besked kring Jimmie Åkessons sjukskrivning uttalade sig Martin Kinnunen för partiets räkning.

– Jag har officiellt slutat, men hjälper till på ideell basis. Inom kort kommer jag inte längre stå som presskontakt för att bättre kunna fokusera på andra uppdrag, skriver Martin Kinnunen i ett sms till Dagens Media.

Nu är tanken att en ny presschef ska tillsättas. Martin Kinnunen uppger att han lovat att ”stötta pressavdelningen” tills rekryteringen är slutförd.

Martin Karlsson, operativ chef för Sverigedemokraterna med ansvar för partiets tjänstemän, säger till Dagens Media att det parlamentariska läget efter valet, med en överhängande risk för extraval, gjorde att presschefsrekryteringen fick vänta.

– Vi valde att lägga den tjänsten på is och Martin Kinnunen har ställt upp till hundra procent. När det inte blev ett extraval kunde vi dra igång rekryteringen, säger Martin Karlsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev