tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Schyman gör film med Nour El-Refai

Publicerad: 23 augusti 2010, 06:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Feministiskt Inititativ valkampanjar med ”hemma hos”-filmer med partiledaren Gudrun Schyman.


HW

Henrik Widell


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Feministiskt Inititativ lägger merparten av sin valkampanj på nätet. Dragloket är serien ”Nour hemma hos Gudrun”, filmer som på ett lite mer humoristiskt sätt ska tydliggöra partiets politik.

– Förhoppning är att filmerna ska spridas viralt på nätet av våra medlemmar och sympatisörer. Då kan man inte köra en vanlig politisk drapa, filmerna måste underhålla samtidigt som de informerar, säger Lotten Sunna, samordnare för FI:s valkampanjsmaterial.

Sex filmer ska släppas fram till valet. Den första visar Gudrun Schyman i säng med Nour El-Refai i sängen. Gudrun avböjer El-Refais inviter, vilket ska tydliggöra valparollen "Ett nej är ett nej".

Partiets valaffischer, som också presenterades idag, är av två slag. Dels bilder på Gudrun Schyman illustrerade med copyn ”Våga vara feminist på valdagen”. Sedan ett flertal andra som ska illustrera partiets politik, däribland:

”Fler män borde jobba hemifrån. Med matning, nattning och blöjbyten.”

”För oss har alla samma värde: homo, bi, trans, hetero och kristdemokrat.”

Arbetsgrupp (ideellt)

Filmerna ”Nour hemma hos Gudrun” med Nour El-Refai är regisserad av Richard Dinter och fotograferad av Albin Biblom. Valaffischer ”Våga vara feminist” är fotograferade av Elisabeth Ohlsson-Wallin. Schymans valkampanjsida Let’s Vote, www.letsvote.se är gjord av WOF factory och Minna Wallin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev