Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Schlingmann lämnar (m)

Publicerad: 20 November 2012, 06:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

UPPDATERAD. Chefsstrategen Per Schlingmann lämnar sina uppdrag för Moderaterna. Istället ska han bli konsult med inriktning på organisationer och företag i förändring.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaPer Schlingmann

Per Schlingmann har bland annat arbetat som statssekreterare och partisekreterare hos Moderaterna. Som kommunikationsexpert har han varit en av nyckelpersonerna i Nya Moderaterna, men nu väljer han alltså att säga upp sig.

Istället ska han starta eget som förändringskonsult.

– Det stämmer. Det var ett tidsbegränsat uppdrag och redan när han tillträdde som chefsstrateg var han tydlig med att han bara skulle utarbeta den valstrategi som vår partisekreterare Kent Persson valleder. Nu är den strategin på plats och då går Per Schlingmann vidare till sin egen verksamhet, säger hans pressekreterare Anna Lööf till dagensmedia.se.

Som chefsstrateg kommer Per Schlingmann inte att ersättas.

– Inte till det specifika uppdraget.

När han slutar ska Per Schlingmann bli förändringskonsult, det låter lite luddigt?

– Det här handlar om att han övergår till egen verksamhet. Exakt vad det blir återkommer han nog till senare. Men det är inte så dramatiskt som det låter.

På Facebook skriver Per Schlingmann att han har haft "fantastiskt viktiga och spännande roller inom Moderaterna", men att det nu är dags för nya utmaningar. Han kommer dock att slutföra arbetet med Moderaternas valplanering innan det är dags att lämna.

"Jag känner att Moderaterna är mycket väl rustade för att vinna väljarnas förtroende i valet 2014", skriver han.

Per Schlingmann slutar i februari.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ModeraternaPer Schlingmann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.