tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

S-toppen om lobbyanklagelserna: "Inget uttalande för Svenskt Flyg"

Publicerad: 20 oktober 2014, 06:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Niklas Nordström (S) om uttalandena om Bromma flygplats.


SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


När de röd-grön-rosa som styr Stockholms stadshus meddelade att man vill lägga ner omstidda Bromma flygplats reagerade Niklas Nordström starkt.

" HUR kan Bromma flygplats bli en lokal Stockholmsfråga. Det ÄR en fråga för hela Sverige. Vansinne lägga ned en flygplats som behövs", skrev han på Twitter.

I egenskap av kommunalråd i Luleå, med en uppfattning som alltså går stick i stäv med partikollegorna i Stockholm, intervjuades Nordström brett i medierna.

Vad som inte framgick var att Niklas Nordström – tidigare delägare av Prime – är ordförande i branschorganisationen Föreningen Svenskt Flyg. Nu kommenterar han situationen för Dagens Arena.

– Jag har inte gjort något uttalande för Svenskt Flyg. Jag har uttalat mig som kommunalråd i Luleå och som socialdemokrat. Det är många politiker som har olika roller, och man uttalar sig i den roll som man uttalar sig i, säger han till tidningen.

Det går inga flyg till Luleå eller Norrbotten från Bromma flygplats. Däremot trafikeras linjen Bromma-Umeå från flygplatsen. Umeå ligger 30 mil söder om Luleå.

Niklas Nordström säger till Dagens Arena att han inte förstår problematiken kring det positiva uttalandet om flygbranschen, som görs som kommunalråd i Luleå.

– Det är helt irrelevant detta. Det viktiga är ju sakfrågan. Norrbotten är enormt beroende av flygförbindelser, och självklart ska jag agera i frågor som handlar om att försämra förutsättningarna för flyget i Sverige. Och det kommer jag fortsätta göra. Ibland kommer jag också agera i rollen som ordförande i Svenskt Flyg, och när jag gör det kommer jag att berätta det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev