Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Rud Pedersen startar ny pr-byrå till årsskiftet

Publicerad: 9 december 2014, 15:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Rud Pedersen breddar verksamheten med ny pr-byrå till årsskiftet.


Rud Pedersen är hårt nishade på lobbying och public affairs. På byrån jobbar bland andra den tidigare försvarsministern Sten Tolgfors.

Nu breddas verksamheten med dotterbolaget King Street PR, som ska specialisera sig på affärsdrivande kommunikation.

– King Street kommer att jobba med traditionell pr och Rud Pedersen kommer att fortsätta att vara specialister inom public affairs. Vi vill skilja på dessa två erbjudanden, säger Andreas Krohn, VD på Rud Pedersen Stockholm till Dagens Media.

Till en början ska King Street främst koncentrera sig på kunder inom hälsosektorn, infrastruktur samt bank och finans. Andreas Krohn vill inte gå ut med några siffror över hur många anställda man siktar på för King Street.

– Rud Pedersen har växt från fem till 20 personer i Sverige på tre år. Det går att ta sig in på marknaden om man har ett bra erbjudande.

Vad blir er konkurrensfördel gentemot redan existerande byråer?

– Vi vill skapa en senior affärsorienterad byrå som förstår sambandet mellan våra tjänster och kundernas affärsmål. En konkurrensfördel, som vi inte är ensamma om, är helt enkelt att vara bra. Det finns utrymme för många bra byråer i Sverige.

Vd för det nya dotterbolaget blir Jesper Brandt, som senast kommer från Spotlight PR. Innan han 2011 började på Spotlight var Jesper Brandt verksam inom finska YLE, där han hade roller som reporter, nyhetschef och Skandinavienkorrespondent.

Rud Pedersen omsatte 16,5 miljoner kronor under 2013 på Stockholmskontoret, enligt det senaste bokslutet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev