Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

"Roos verkar ju ännu tröttare"

Publicerad: 16 Maj 2013, 08:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:46

Jurybråket fortsätter – Rolf van den Brink anklagar nu Douglas Roos för att ta allt för lätt på juryarbetet, samtidigt som han själv inte deltog alls.


Ämnen i artikeln:

Sveriges MediebyråerStockholm Media WeekStockholm Media Award

De båda juryledamöterna Douglas Roos och Rolf van den Brink, som var med och utsåg Årets Branschpersonlighet, har hamnat i luven på varandra.

Rolf van den Brink sågade processen, och sa att det var "det pajigaste juryarbetet ever". Douglas Roos ilsknade till och kallade Rolf van den Brink för "tröttmössa" som han "är så otroligt trött på".

Rolf van den Brink vill förklara varför han inte deltog i juryarbetet:

– Jag blev kontaktad med extremt kort varsel och då var det första mötet redan spikat. Förutsättningen för att jag skulle vara med i juryarbetet var att jag inte skulle närvara på det första mötet. Sveriges mediebyråer hade inga problem med att jag inte kunde vara med på mötet, det var helt okej enligt dem att jag skickade in mina förslag, säger han.

Han efterlyser också diskussion om hur juryns arbete ska fungera i framtiden. 

– Douglas Roos verkar tycka att det är okej att på ett par timmar utse en vinnare, i en jury utan ordförande och utan att stämma av med alla jurymedlemmar. Hoppas att Douglas är nöjd på riktigt och att det inte bara handlar om att han inte vill stöta sig med Sveriges mediebyråer, som kanske kan vara potentiella annonsköpare i Nyheter24, säger han och fortsätter:                                                                           

– Mediebranschen förtjänar ett professionellt juryarbete när det är ett prestigefullt pris som ska delas ut. Handlar det här bara om att alla ska dunka varandra i ryggen och bjuda på lunch, jag hoppas verkligen inte det. Frågorna om juryarbetet bör kanske inte gå till Douglas Roos i första hand utan ställas till Sveriges Mediebyråer istället.

Vad tycker du om att bli kallad "tröttmössa"?

– Douglas säger att han är så otroligt trött på mig, det blir jag lite fundersam över. Vi har inte pratat med varandra på sex månader, så jag förstår inte hur han kan vara så trött. Om han är så oerhört trött på mig är det kanske han som ska ha tröttmössan på sig, han verkar ju ännu tröttare. 

Frida Wickberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.