Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Roomserviceprofil lanserar designvarumärke

Publicerad: 10 Oktober 2012, 05:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Designern Jon Eliason, som bland annat synts i Kanal 5:s "Roomservice", lanserar nu designvarumärket Ponpon.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Tillsammans med grundarna bakom designföretaget LOB Group sjösätter Jon Eliason under hösten ett brett sortiment med bland annat köksprodukter och möbler.

– Jag har funderat på vad som gör varumärket unikt och har velat berätta historierna bakom produkterna. Vi har koncentrerat oss på storytelling och vi gör inte en produkt om det inte finns en berättelse bakom, säger Jon Eliason till dagensmedia.se.

Denna syn på produkterna ledde till att företaget, som en del i sin kommunikationsstrategi, skapade en fotobok.

– Vi tog alla berättelser och gav dem till en manusförfattare som skrev en pjäs av dem. Den tog vi till Gotland, där vi använde oss av en modefotograf och gjorde en fotobok. Produkterna är inte i fokus i boken, utan finns runt omkring berättelsen, säger Jon Eliason.

Dessa bilder kommer att finnas med i både produkternas förpackningar och i den framtida marknadsföringen.

– Alla vill berätta en bra historia eller dra en Bellman. Om man fyller produkterna med en berättelse så ger man dem ett mervärde. Sedan kommer vi förhoppningsvis at komma ut med en ny bok om året och på så vis får vi ett sammanhållet kommunikationskoncept.

Utöver bilderna, som även går att se på Facebook, kommer designvarumärket även att lanseras med hjälp av events längre fram.

– Till våren skapar vi situationer live utifrån berättelserna och använder oss kanske av lite teater, säger Jon Eliason.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.