Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Röda Korset: af Donner inte misstänkt för förskingring

Publicerad: 11 juni 2009, 05:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:33

Röda Korsets ordförande, Bengt Westerberg, dementerar nu uppgifterna att den sparkade kommunikationschefen Johan af Donner skulle ha förskingrat pengar. Istället ska Johan af Donners okända extraknäck varit orsak till uppsägningen.


Det var i tisdags som TT gick ut med misstankarna om att Johan af Donner gjort sig skyldig till bedrägeri. Röda Korset publicerade då själva uppgifterna på sin sajt och meddelade också att en polisanmälan mot den aktuella chefen gjorts. Nu hävdar Bengt Westerberg, i en intervju med Dagens Industri, att polisanmälan mot Johan af Donner inte handlar om bedrägeri.

- Det finns inte alls några misstankar om förskingring, säger Bengt Westerberg till Dagens Industri.

Anledningen till att Röda Korset tappat förtroende för Johan af Donner, uppges vara att Johan af Donner har gjort extraknäck för det tryckeri som påstås ha skickat bluffakturor till Röda Korset. Johan af Donner ska ha undlåtit att berätta för Röda Korsets ledning om sidoinkomsterna.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.