Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Rekordresultat för Narva

Publicerad: 18 mars 2015, 08:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Här är siffrorna som visar Narvas vinstrekord. Dagens Media kan även berätta hur mycket byrån betalade för köpet av Mix PR.


Ämnen i artikeln:

Narva

När Narva 2012 köpte konkurrenten Mix PR var målet att den sammanslagna byrån skulle nå en omsättning på 50 miljoner kronor och en rörelsemarginal på minst 12 procent.

Bolagets färska bokslut för helåret 2014, som nyligen lämnades till Bolagsverket, visar att Narva ännu inte nått riktigt hela vägen sett till omsättningsmålet.

Omsättningen landade på 48,8 miljoner, en ökning med dryga tio procent jämfört med året innan.

Men Narva gör samtidigt rekordresultat.

Rörelseresultatet skrivs till 9,2 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2013. Det ger en rörelsemarginal på 19 procent – vilket är högt sett till den svenska pr-branschen som helhet.

– Det har varit ett rekordår. Glädjen vi känner över att ha överträffat målet för marginalen överträffar by far det faktum att vi inte nådde riktigt hela vägen till 50 miljoner kronor, säger Daniel Bergsten, delägare och en av Narvas två grundare.

Vad ligger bakom den goda lönsamheten?

– Vi gör mer strategiska och affärskritiska jobb för kunderna. Det är mer avancerad rådgivning som kunderna är beredda att betala mer för. Det är helt i linje med vår uttalade strategi.

Narva grundades för 15 år sedan av Daniel Bergsten och Johan Molander. De äger i dagsläget 50 procent var av bolaget och har båda titeln byråledare. Rekordåret innebar även en aktieutdelning till de båda grundarna på en miljon kronor vardera.

När Narva köpte Mix PR var köpeskillingen hemlig. Dagens Media kan dock berätta att den låg på omkring 6 miljoner kronor. En siffra som Johan Molander, med hänsyn till säljarna i affären, inte vill kommentera.

2012 bokfördes Mix PR till ett värde på sex miljoner konor. Värdet på Mix PR har sedan dess skrivits ned, och är nu bokfört till ett värde på 4,5 miljoner kronor.

I slutet av 2014 köpte Narva även konsultbolaget Rewise, specialiserat inom hållbarhet.

– Det området har utvecklats väldigt bra, trots att det har gått kort tid. Vi tror att vi kommer att kunna fortsätta växa med god lönsamhet, säger Daniel Bergsten och fortsätter:

– Vi tycker att vi är bäst i Sverige på life science och vi är även starka inom finansiell kommunikation samt den bredare delen med pr och public affairs.

<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 100%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class='embed-container'><iframe src='http://cf.datawrapper.de/Zo9IO/1/' frameborder='0' allowtransparency='true' allowfullscreen='allowfullscreen' webkitallowfullscreen='webkitallowfullscreen' mozallowfullscreen='mozallowfullscreen' oallowfullscreen='oallowfullscreen' msallowfullscreen='msallowfullscreen'></iframe></div>

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Narva

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.