Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Reinfeldts presschef hotade med kastrering och mord

Publicerad: 11 november 2013, 08:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:57

Ekots avslöjande om att statsminister Fredrik Reinfeldt inte betalat tv-licensen fick presschefen Roberta Alenius att se rött.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

För drygt en månad sedan avslöjade Ekot att Fredrik Reinfeldt inte betalar tv-licensen för sin tjänstebostad Sagersta palatset.

Det fick statsministerns dåvarande presschef Roberta Alenius att ringa upp Ekots inrikespolitiska chef Fredrik Furtenbach.

Enligt källor till Medierna i P1 ska Roberta Alenius ha varit mycket upprörd under samtalet och både sagt att hon skulle mörda de tjänstemän på Radiotjänst som talat med Ekot – och att hon skulle skära ballarna av dem.

Aftonbladet har pratat med Fredrik Furtenbach, som bekräftar uppgifterna.

– Jag kan bekräfta att hon sa till mig någonting i stil med att jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst. Hon var väldigt upprörd, säger han till Aftonbladet.

Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson fick höra om raseriet i samband med att Medierna ringde upp honom.

– Jag blir förskräckt, faktiskt. Jag blir förvånad och häpen, säger han i programmet.

Roberta Alenius har avböjt att medverka i en intervju i Medierna.

I samband med att kommunikationschefen Hanna Bergholm lämnat Moderaterna har Roberta Alenius fått tjänstledigt från Fredrik Reinfeldt för att hjälpa den nya kommunikationschefen Per Nilsson.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.