Raw Agency läggs ner – Kretzschmar till Amore

2016-10-03 14:57 Kristin Djerf  
Roland-Philippe Kretzschmar lägger ner sin byrå Raw Agency.

Roland-Philippe Kretzschmar lägger ner sin pr-byrå Raw Agency. Istället blir han strateg på design- och varumärkesbyrån Amore.

Roland-Philippe Kretzschmar startade pr-byrån MNML Agency, en byrå med inriktningpå hälsa och välbefinnande, 2011, tillsammans med Dennis Svärd. Ett par år sedan bröts samarbetet och byrån bytte namn till Raw Agency.

Nu väljer Roland-Philippe Kretzschmar att lägga ner byrån.

– Jag har insett att jag drivs av att omges av riktigt skarpa människor, med egen byrå kan det bli begränsat med inspiration i vardagen. Under våren insåg jag att jag ville söka mig till en plats där jag kan fortsätta att jobba med min mission, att göra människor och samhället bättre, men i en annan kontext, säger Roland-Philippe Kretzschmar.

Den platsen blir design- och varumärkesbyrån Amore, där Roland-Philippe Kretzschmar tillträder som varumärkes- och innovationsstrateg.

– Det var inte helt lätt att hitta rätt. Jag har träffat många företag, men med Amore var det kärlek vid första ögonkastet. Vi delar samma vision – att påverka människor att fatta rätt beslut.

Bland Amores uppdragsgivare finns SCA, Skånemejerier och Absolut. Några av Raw Agencys kunder kommer att följa med till det nya bolaget.

– Jag ska hjälpa våra uppdragsgivare att förtydliga sina varumärken, utifrån mina erfarenheter och insikter kring hälsa och hållbarhet. Jag har även ett uppdrag att driva innovationsprocesser, med fokus på det digitala, säger Roland-Philippe Kretzschmar.

Parallellt med sitt nya uppdrag fortsätter Roland-Philippe Kretzschmar att ge ut det digitala hälsomagasinet Rawness.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt