Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag24.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Rättvisekampanj väljer Agenda PR

Publicerad: 11 Juni 2010, 14:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

Kampanjen Global Rättvisa NU uppmanar politiker att driva rättvisefrågor i valet. Agenda PR blir pr-partner.


Ämnen i artikeln:

Agenda PR

Bakom kampanjen ligger ett 40-tal organisationer, inklusive Afrikagrupperna, Attac och Latinamerikagrupperna. Förhoppningen är att få politikerna att lyfta fram globala solidaritets- och rättvisefrågor i valrörelsen. Agenda PR ska stå för pressbearbetningen.

– Klimat, handel och utveckling är exempel på politikområden som kräver engagemang över nationsgränser. Vi tar hjälp av Agenda PR för att få utrymme i valrörelsen eftersom de har erfarenhet av sådana frågor, bland annat genom deras arbete för ett fritt och självständigt Västsahara, säger Pontus Björkman, kampanjansvarig vid Latinamerikagrupperna, i ett pressmeddelande.

Global Rättvisa Nu vill också hjälpa allmänheten att hitta det parti som driver frågor som man anser är viktiga. Det gör man genom ett test på kampanjsajten, som lanseras i sommar.

– Många partier föredrar tyvärr att driva kortsiktiga plånboksfrågor framför internationell politik när det är valår. Vi vill bidra till att globala rättvisefrågor får utrymme i valrörelsen, säger Tobias Smedberg, en av Agenda PR:s grundare.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Agenda PR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.