Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Raseri mot Telenor efter vdn:s Råsunda-skämt

Publicerad: 25 Augusti 2015, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Telenors vd Patrik Hofbauer ber AIK:are om ursäkt efter att ha skämtat om lagets tidigare hemmaarena.


Ämnen i artikeln:

Telenor

Telenors vd Patrik Hofbauer har ett förflutet som hockeymålvakt för Djurgården. Hans skämt om Råsunda – AIK:s tidigare hemmaarena – har nu utlöst en kritikstorm mot företaget.

I sociala medier rasar AIK:are mot att Patrik Hofbauer vid ett tillfälle ska ha sagt "som djurgårdare värmer det extra mycket att få ställa min egen byggnad ovanpå ett Råsunda som är jämnat med marken". Något som ska ha varit en pik riktad till hans AIK-kolleger mot bakgrund av att Telenors nya kontor ska byggas i Råsunda i Solna.

På Twitter rasar det in kommentarer till Telenor och flera kunder uppmanar till bojkott.

"AIK Twittermaffia: låt telenor ångra sin VD:s smaklösheter" twittrar en användare. "Jag har lämnat Telenor som kund idag det är dags att du lämnar Telenor som VD. Råsunda var vår arena och vi saknar arenan" twittrar en annan.

Nu ber Telenor om ursäkt för uttalandet. I ett brev riktat till AIK:are förklarar sig Patrik Hofbauer.

"Som före detta idrottare och idrottsfan tar jag denna upprördhet på allvar och jag vill gärna sätta mitt uttalande i ett sammanhang som ger bakgrundsförståelse." skriver han och förklarar bakgrunden till skämtet.

"Sedan det blev känt att vårt nya kontor ska byggas i Råsunda har mina AIK-kollegor som är många till antalet passat på att i kamratligt ordalag reta mig för att jag som gammal DIF-spelare nu kommer att flytta till AIK-land. Detta har varit ett allmänt känt skämt hos Telenor under en längre tid och något som i min uppfattning hör idrottsvärlden till.

När jag nyligen, under ett möte på kontoret, återigen fick frågan om Telenor nu skulle bli ett AIK-företag passade jag på att skicka tillbaka en skämtsam pik till mina AIK-kollegor. Skämtet var på inget sett avsett att återges för någon utanför Telenor ur sitt sammanhang.

Jag vill avsluta detta brev med att be om ursäkt till dem som blivit sårade och tagit illa vid sig av mitt uttalande," skriver Patrik Hofbauer.

Men många är också kritiska mot Twitter-drevet mot Telenor.

Journalisten Jack Werner twittrar: "Oj vad alla är arga på Telenor! vad kan dess vd ha skämtat om? förintelsen? hagamannen? de drunknade på medelhavet? nä, den märka sanningen är långt värre än så... om... en... RIVEN FOTBOLLSARENA!"

Sociala medier-experten Deeped Niclas Strandh skriver: "Ursäkta men ju fler arga AIK-are som jag läser på @TelenorSverige funderar jag på att byta till bolaget. Seriöst – det här är patetiskt."

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Telenor

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.